Belmonte arboretum zoekt vrijwilligers met liefde voor rozen

In Belmonte arboretum zorgt een hovenier met een grote groep vrijwilligers voor het onderhoud van de tuin. Wij zijn nu op zoek naar meerdere nieuwe vrijwilligers die specifiek  de onderhoudscyclus van de rozen willen uitvoeren. Bent u op de dinsdagochtenden beschikbaar?

Belmonte beheert belangrijke collecties rozen: wilde rozen, historische rozen en moderne tuinrozen. Er staan veel bijzondere en zeldzame soorten. Het onderhoud van deze rozen moet met zorg en aandacht gebeuren. Miriam Lemmens de collectiebeheerder en Jaap Pasman de hovenier zullen de werkzaamheden het jaarrond plannen en de nieuwe vrijwilligers hierin begeleiden.

‘Hart voor rozen hebben’ is belangrijk bij deze klus; het werk vergt lichamelijke inspanning en is vaak stekelig. De werkzaamheden in de rozenbedden bestaan uit:  onkruid wieden, dood hout wegknippen, aangetast blad weghalen, de snoei (groepsafhankelijk) in het seizoen, bladstrooisel  op  de bedden aanbrengen,  grasranden knippen en schoffelen.

Van de nieuwe rozenvrijwilligers verwachten we dat zij op de dinsdagochtenden beschikbaar zijn.  Dan zijn alle vrijwilligers in de tuin aan het werk. Zij werken meestal in teams en hebben vaste boomvakken of andere taken. Samen koffiedrinken in/bij het Koetshuis is een belangrijke gezamenlijke activiteit op deze ochtend!

De dertig tuinvrijwilligers van Belmonte zijn bijna allemaal ouderen (60-80+ jaar), maar leeftijd is onbelangrijk. Fit zijn is voor dit tuinwerk wel een voorwaarde.

De beloning voor het werk komt in natura: een rozencollectie in topvorm!

Enthousiast geworden? Kom snel op dinsdagmorgen in Belmonte kijken. Vraag bij het Koetshuis naar Miriam Lemmens of meld je of informeer via info@belmontearboretum.nl

Foto’s: Bart Braam

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *