Bloeikalender Belmonte Arboretum nu te koop

Op 15 oktober verschijnt:

Bloeikalender van het Belmonte Arboretum in Wageningen. ‘Het hele jaar rond je neus achterna.’

Tekst en tekeningen van July Leesberg

Met een voorwoord van Louise Fresco, voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research

Vanaf 15 oktober te koop bij Kniphorst Wageningen en te bestellen via www.debloeikalender.nl

Op 15 oktober komt de ‘Bloeikalender van het Belmonte Arboretum’ uit. Met de kalender in de hand, word je meegenomen op de tweewekelijkse speurtochten van de auteur naar geur in het Belmonte Arboretum in Wageningen.

Met alle zintuigen open ga je samen op onderzoek uit. Je zoekt naar geur natuurlijk, maar ook naar kleur, naar levenscycli en vooral naar verwondering. Zo beleef je de bomentuin telkens opnieuw, in elk seizoen, en bij elke weersgesteldheid. Het helpt je vertragen, en schoonheid te vinden, in de eenvoud van de herhaling. In de eenvoud van de enkele lijn, de zorgvuldige observatie. Op elk moment dat je de tuin inloopt ontsluiert zich een nieuw geheim.

 In het boek vind je voor elke twee weken een zwart-wit tekening in klare lijn van een, waar mogelijk, op geur geselecteerde plant. Bij de tekening staan notities over die plant, en andere kleine en grote dingen die er op dat moment in het arboretum te zien zijn. Zwervend door de tuin, in alle seizoenen, leer je gaandeweg de waardevolle collectie kennen die het Belmonte Arboretum beheert. In het boek zit een goede plattegrond waarop de locatie van de getekende planten terug te vinden is. De kalender is niet gebonden aan een bepaald jaar.

Uit de bloeikalender:

Half mei, week 20 en 21.

‘Geur? Dan moet je bij de jasmijn zijn, vertelt de tuinman van het Belmonte Arboretum me. Jasmijn? Die is me nooit opgevallen in Belmonte. Maar ik ga op zoek. Vanuit hotel de Wageningse Berg loop ik het arboretum in. Ik weet meteen dat ik in de buurt ben, want de geur van jasmijn waait me in wolken tegemoet. In een vergeten hoekje tref ik tot mijn verrassing een heel jasmijnbos aan. Het bosje is niet zo toegankelijk, maar als je het pad eenmaal gevonden hebt, loop je een onverwacht avontuur binnen.

 Het pad kronkelt tussen hoge witte jasmijnstruiken door. Het zijn bijna bomen. Ik ben alleen, het is zo goed als stil, ik hoor alleen de vogels. Op de grond bloeien knalroze dagkoekoeksbloemen. En als ik omhoogkijk zie ik hoge robiniabomen, behangen met grote trossen witte bloemen, tegen de blauwe hemel afsteken. Ik kan de honingzoete geur van deze afstand ruiken.

Bloeikalender Belmonte Arboretum

Prijs €19,95 Formaat 21 x 21 cm, 64 pagina’s dik papier met stevige ringbinding

Wil je de bloeikalender zo snel mogelijk in je bezit krijgen, mail dan voor 15 oktober je naam, adres en telefoonnummer naar info@julyleesberg.nl. Ik stuur je dan het boekje toe zodra het binnen is.

Verzendkosten (alleen buiten Wageningen): 2 euro voor de eerste twee exemplaren, 4 euro voor drie of vier exemplaren, 6 euro voor zendingen van vijf of meer boekjes.

July Leesberg

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *