Zwaluwen in Belmonte Arboretum

Samen op de draad
Samen in Belmonte.
De één alleen,
anderen als paar
De één heel tevree,
een ander gedwee
Tussen het ontluikend groen,
ontspringt een roze distel hier en daar
De één roept dit
een ander fluit wat
Samen op de draad in Belmonte
hebben we aandacht voor elkaar

door Liana van de Vendel

De inspiratie voor deze ‘zwaluwen-serie’ (16 exclusieve schilderijen) ontsprong na mijn verhuizing naar een parkflat op de Wageningse Berg in Wageningen. Vanaf de bovenste etage heb ik een prachtig weids uitzicht over de omgeving: de kronkelende Rijn met haar uiterwaarden, de groene bossen aan de Veluwerand en natuurlijk het kleurrijke Belmonte Arboretum!

Dagelijks maak ik in het Belmonte Arboretum mijn geliefde wandeling. Genieten van het kleurende en geurende park, brengen de zwaluwen me dagelijks een vluchtige groet. De diverse ontmoetingen in en rond het Belmonte Arboretum waren mijn inspiratiebron voor deze zwaluwen-serie en vervolmaakte het geheel tot een rijke afspiegeling met paletmest en kwast.

Zwaluwen hebben veel karakteristieke uitdrukkingen en eigengereide gedragingen. Opvallend genoeg lijken deze veel op karaktereigenschappen en gedrag van mensen. Juist dát nodigde mij -en wellicht u- uit om vanuit een andere blik ons eigen gedrag te onderzoeken.

De gehele zwaluwenserie bestaat uit 8 schilderijen voor binnenshuis en 8 schilderijen op exclusieve houten panelen van zware buitenkwaliteit voor buiten. Een deel van de serie is vanaf 1 juni 2020 in vol ornaat te bewonderen op het zomerterras van restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen.

Culinair genieten van topchef @NicoKlaver en zijn team tussen exclusieve schilderijen, geïnspireerd door Belmonte! Hoe leuk is dat?

De volledige serie voor binnenshuis en het gedicht vindt u op www.lianavandevendel.nl. De acht exclusieve schilderijen voor buiten kunt u terugvinden op www.verandaschilderijen.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *