Weer een bijzonder jaar

Tuinjaar 2019 zit erop, nu eerst kerstvakantie en dan in januari 2020 weer verder. Dinsdagmiddag 17 december was de kerstreceptie in het Koetshuis voor bestuur, medewerkers en vrijwilligers. Directeur van het Belmonte Arboretum Dedde Smid keek terug op het afgelopen jaar, wat was er dit jaar bijzonder? Wat was gewoon?
Belmonte Arboretum lijkt zo gewoon omdat mensen niet beter weten, die tuin is er gewoon. Toch is het een bijzondere plek. Smid schat dat er ieder jaar 80.000 bezoekers komen. De bloeiende rododendrons en de start van het 5 mei defilé zijn de twee pieken.
Belmonte Arboretum wordt onderhouden door een vaste groep tuinvrijwilligers. Zo’n 30 mensen. Is dat bijzonder? Smid vindt van wel, want deze groep doet belangeloos veel meer dan je van ze mag verwachten. De zomer was gortdroog. Acht weken lang waren vrijwilligers ’s ochtends in alle vroegte  bezig om de sproeiers te verzetten zodat de hele tuin volgens een strak schema voldoende water kreeg.
Naast de tuinvrijwilligers zijn er horecavrijwilligers, zij zijn gastvrouw/gastheer als het Koetshuis verhuurd is voor vergaderingen, bijeenkomsten en feestjes. Deze inkomsten zijn belangrijk voor het onderhoud van de tuin.
Smid kan zich niet herinneren dat, zolang hij directeur is, er een gewoon jaar is geweest. Ieder jaar wordt toch weer bijzonder. Zo kwam er dit jaar een mooie collectie daglelies bij.
Hij had voor iedereen een cadeautje: een boswachtersgroene fleecemuts met de opdruk ‘Belmonte Arboretum’ ‘Mooi hè’. Zo gaan alle vrijwilligers goed gemutst het nieuwe jaar in.
 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *