Uw bezoek in juni en juli

In de zomermaanden staan de rozentuin en de bloemencirkel in bloei. De collectie wilde rozen in Belmonte is met meer dan 350 exemplaren een van de belangrijkste van de wereld. De wilde rozen zijn op geografische basis ingedeeld in vier vakken: Noord-Amerika, Europa, Midden-Oosten en Azië. De verzameling gecultiveerde rozen is ongeveer even groot. Bij de rozenvakken staan informatieborden. De rozentuin ligt tegenover het Koetshuis waar een kleine uitspanning is, de Theetuin. Hier kunt u heerlijk op het terras zitten, er is koffie, thee, sap, taart en Italiaans ijs verkrijgbaar. In het cafeetje is ook een kleine museumwinkel.
De bloemencirkel rechts van de hoofdingang is een kunstwerk uit 2018 aangelegd ter gelegenheid van Beelden op de Berg, ontworpen door Aenas Wilder. Het is een labyrint, je kunt er (voorzichtig) doorheen lopen. De bloemencirkel is een magneet voor insecten en vlinders.

Belmonte Arboretum is iedere dag open voor bezoekers van zonsopgang tot zonsondergang. Parkeren kan gratis aan de Generaal Foulkesweg langs het Arboretum. Honden zijn welkom mits aangelijnd. De Theetuin is op maandag gesloten.

De foto’s zijn gemaakt door Marijke van der Giessen.