Schilderopdracht: ‘Een stukje Arboretum’

De komende weken tonen we op het Podium Belmonte een reeks schilderijen die gemaakt zijn door cursisten van Rienkje Samshuijzen. Zij is docent schilderen bij Solidez Wageningen. Voor haar is de tuin een perfect decor voor creativiteit.

“Een jaar geleden liep ik met mijn cursisten door het Arboretum. Het was niet zomaar een wandeling, het had een duidelijk doel: maak foto’s van wat voor jou het meest kenmerkende van het Arboretum is. Met behulp van deze foto’s ga je vervolgens een schilderij maken. De een liep naar de prachtig bloeiende rododendrons, een ander koos een grote exotische boom, weer een ander kwam terug met foto’s van een bankje  waar je even lekker tot je zelf kan komen. Met groot enthousiasme gingen mijn cursisten aan de slag met dit onderwerp.

Het Arboretum neemt bij hen, net als bij de meeste inwoners van Wageningen, een bijzondere plek in. Hier liggen de herinneringen aan hoe we met onze kinderen speelden en picknickten. Hier hebben we allemaal gewandeld en genoten van het uitzicht. Deze plek is met zijn trappetjes een stukje Wageningen dat net even anders is. En hier- bij de ‘beelden op de berg’ maken velen op een laagdrempelige manier kennis met kunst.

In september  begonnen de deelnemers met dit schilderij ; ‘Een stukje Arboretum’. Het plan was om de schilderijen dit voorjaar een publiek te geven in het restaurant van de Hema. Maar helaas stak Corona hier een stokje voor. Wat heerlijk  dat deze prachtige schilderijen nu  toch het podium krijgen dat ze verdienen.”

Meer informatie over de cursussen van Rienkje lees je op: www.rienkjesamshuijzen.nl 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *