Bart Wassingmaat jr levert de hakselaar af aan directeur van Belmonte Arboretum Dedde Smid en hovenier Jaap Pasman.

Reüniegift startjaar 1969 voor Belmonte Arboretum

16 november 2019 was op de Wageningen University de reünie van de 50e jaars; de studenten die in 1969 begonnen aan hun studie.

Iedere reünist kent het Belmonte Arboretum en heeft er herinneringen aan.

Deze voormalige botanische tuin van Wageningen University wordt sinds 2014 beheerd door de Stichting Belmonte Arboretum. De stichting staat op eigen benen en onderhoudt met een kleine werkorganisatie de collectietuin. Om Belmonte Arboretum in al zijn schoonheid te kunnen behouden, zijn particuliere donaties onmisbaar. De stichting heeft weinig financiële reserves en verzet veel werk met vrijwilligers en met beperkte middelen.

Directeur van Belmonte Arboretum Dedde Smid deed op de reünie een oproep aan de 50e jaars om de tuin financieel te steunen. Een toepasselijk gebaar op deze gelegenheid zou zijn om 19,69 euro te doneren. Maar ieder ander bedrag is natuurlijk welkom.

Veel reünisten gaven gehoor aan deze oproep. Het resultaat is een mooi bedrag waarvoor twee machines aangeschaft konden worden. Machines die het werk van de vrijwilligers verlichten: een zweefmaaier om de grasranden netjes te maaien en een hakselaar om snoeiafval klein te maken. De houtsnippers zijn nuttig te gebruiken in de tuin als bodembedekker en om onkruid te weren.

Bart Wassingmaat jr levert de hakselaar af aan directeur van Belmonte Arboretum Dedde Smid en hovenier Jaap Pasman.
Bart Wassingmaat jr overhandigt de hakselaar aan de directeur van Belmonte Arboretum Dedde Smid en hovenier Jaap Pasman.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *