Presentatie Camellia collectie 10 april

Op zondag 10 april 2022 wordt de nieuwe collectie Camellia’s van het Belmonte Arboretum op de Wageningse Berg gepresenteerd. Dit gebeurt met verschillende activiteiten: lezingen over camillia’s en hun verzorging en rondleidingen langs de Camellia collectie, ook wel de “Japanse roos” of “Koningin van de Winterbloemen” genoemd. Ook is er een expositie van bonsai te zien.

Camellia’s bloeien van oktober tot eind mei en vormen een feest van kleur in een donkere periode, waarin de meeste planten van een rustperiode genieten. Ze komen oorspronkelijk uit Zuidoost- Azië, van het koude noorden van Japan tot het tropische zuiden van Vietnam. In onze streken werden ze lange tijd als kasplantjes beschouwd, maar mede door de klimaatverandering kunnen steeds meer soorten en cultivars ook buiten overleven. In samenwerking met de International Camellia Society, werd in 2019 begonnen met de aanplant van een verzameling van 100 Camellia’s, waarvan er nu reeds 75 aanwezig zijn. Ze zijn verdeeld over verschillende groepen, zoals herfstbloeiende Sasanqua’s, winterbloeiende Ackerman hybriden, voorjaarsbloeiende Japonica’s en de bijzondere Higo’s.

Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur. De lezingen zijn om 11:00 uur en 14:00 uur, de rondleidingen starten om 12:00 uur  en 15:00 uur.

Het theehuis is geopend en er is gelegenheid tot aanschaf van planten.  De toegang gratis. Parkeren kan gratis aan de Generaal Foulkesweg.

Arboretum Belmonte. Generaal Foulkesweg 94 A, 6703 DS Wageningen