Bloemenlabyrint / Flowerlabyrinth#2

Op het ogenblik trekt het bloemenlabyrint het oog van iedere bezoeker door de uitbundige bloei van de vele verschillende vaste planten.

Het labyrint is een levend kunstwerk van de Schotse kunstenaar Aeneas Wilder (1967). Wilder werkt vanuit Japan. Hij is vooral bekend om zijn spectaculaire houten sculpturen. Slechts twee keer heeft hij een bloemenlabyrint gemaakt.

Flower Labyrinth #2 was een van de tien kunstwerken voor de tentoonstelling Zomersneeuw (Beelden op de Berg 2018). Het cirkelvormig labyrint was Wilders verbeelding van het tentoonstellingsthema ‘eeuwige verjonging’. Een cirkel is de perfecte oneindige vorm, zonder begin of einde. En de planten laten in elk nieuw seizoen hun cyclus van eeuwige verjonging zien – ontkiemen, bloeien, afsterven.

Omdat het arboretum aan het eind van het voorjaar wel wat kleur van kon gebruiken, werd besloten om van het labyrint een permanent kunstwerk te maken. Het labyrint ligt in het gras, heeft een doorsnede van 18 meter en is opgebouwd uit 6 beplante cirkels. In het voorjaar ontluikt het labyrint met een combinatie van het paarsblauwe en gele tinten. Dan verkleurt het naar een schakering van roze en rood in de herfst.

Marijke van der Giessen is amateurfotograaf, zij maakt graag foto’s in het arboretum. Met oog voor details maakte zij onlangs deze prachtige serie foto’s van het bloemenlabyrint.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *