Bijzondere Hemerocallis collectie aangeplant

Belmonte Arboretum is weer kleurrijker geworden. We hebben een bijzondere collectie Hemerocallis – daglelies- gekregen.

De nieuwe collectie, die inmiddels is aangeplant, is geschonken door Seerp Wigboldus. Het is zijn – een beetje uit de hand gelopen – hobbyproject. Seerp is wetenschappelijk medewerker bij de WUR, maar is geen plantenwetenschapper. Hij studeerde hier Rurale Sociologie en kwam na NGO-banen in Nepal en Tibet zo’n vijftien jaar gelden terug naar Wageningen. Daar werkt hij bij het Centre fot Development Innovation (CDI). De liefde voor de daglelies begon al in zijn jeugd, aangemoedigd door een vriend. Hij deed vele kruisingsexperimenten, en ontwikkelde op de Wageningen Campus een unieke collectie. Door tijdgebrek stopt hij daar nu mee.

Onder leiding van Mirjam Lemmens, curator van Belmonte Arboretum, hebben we bijna 100 planten uit zijn collectie geselecteerd. Daarbij hebben we gelet op verschillende hoogte van de planten, kleuren, bloemranden en bloem vormen.

Er staan al ongeveer 250 verschillende daglelies in de tuin, na de bloei van 2020 kunnen we eventueel mindere planten vervangen.

De verantwoordelijkheid voor de collectie ligt nu bij Belmonte maar Seerp blijft meedenken over het beheren en verder ontwikkelen van de collectie.

Seerp Wigboldus draagt zijn dagleliecollectie over aan Belmonte Arboretum
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *